Kvinde Min og Kvinde Din -

Jokeren kommer til Kim Larsen mindedagen

 

I 1975 udkom Gasolin med hittet Kvinde Min, som danskerne i 2012 kårede som den bedste danske kærlighedssang nogensinde. I 2003 udkom Jokeren med Kvinde Din, som er en diametral modsætning til Kim Larsens værk. Den handler nemlig om knust kærlighed.

 

Kim Larsen og Jesper Dahl, som Jokeren hedder, har begge lavet masser af hits. Og selvom deres måde at forfatte tekster på og deres musik er meget forskellig, så kan de begge to noget med ord:

 

Jeg gav dig mit hjerte - du sku' holde det

Bære ansvaret for den smerte, du ku' forvolde det

For du var mere end en elsker - en ven

Så hvis du er færdig med det, så gi' mig det igen

Så kan jeg putte det tilbage under jernskjorten

I min vrede, der ulmer som en fjern torden

 

Sådan lyder det i sangen Kvinde Din, som du kan se her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udover at lave musik, har Jokeren også skrevet bøger, været dommer i talenshows, været skuespiller og meget mere. Og nu har han også kastet sig over maleriet – også med stor succes. Det kan du få at se til Kim Larsen mindedagen i Flamingo Naturpark d. 14. juni, når han holder fernisering i Pavillonen kl. 12.30. Og mon ikke, der bliver tid til en lille snak med ham.

 

At han også kan udtrykke sig igennem maleriet, vidner den anerkendte amerikanske kunstner, Tom Sanford om. Han beskriver sin danske kollega således:

 

”Jesper Dahl’s malerier og tegninger stammer fra den samme trang til at udtrykke det lort, han har oplevet, som skinner igennem i al hans kunst. Han har levet et hårdt liv, og oplevet en masse juks, og han udtrykker det med brutal kraft og overbevisning. I musikken er udtryksformen hardcore gangsta rap, og når han laver billeder, bruger han et lige så stærkt, følelsesmæssigt og råt udtryk. Hans værker gør kunstnere som George Grosz, Ernst Kirchner og Erich Heckel ære, og viderefører deres dystre og dekadente udtryk til en moderne tid. Dahl fortæller butale sandheder fra det miljø og det liv, han har levet – det er billeder fra virkeligheden.”

 

Det er meget passende, at netop Jesper Dahl kommer. For det første har han altid været stor Kim Larsen fan. For det andet er han meget interesseret i travsporten, som Flamingo Naturpark har en glorværdig historie indenfor, da stutteri Flamingo flere år i træk op igennem 0’erne blev kåret som Danmarks bedste stutteri. Og for det tredje startede Jesper Dahl undergrunds-pladeselskabet Flamingo Record i 2005. Uden nogen sammenhæng til Flamingo Naturpark i øvrigt.

 

Jokeren og gruppen Den Gale Pose blev for alvor landskendt i 1998 med hittet ”Spændt op til lir”, og siden er det blevet til mange flere af slagsen for Jokeren, bl.a. ”Havnen”, ”Godt taget” og ”Kun os to”.

 

Du kan se et galleri med hans malerier herunder, og der er helt sikkert mulighed for at købe et med hjem.

 

Læs mere om Kim Larsen mindedagen, hvor du også kan købe billet.