Museet i Flamingo Naturpark
Museet i Flamingo Naturpark

Museum Flamingo

Museet er indrettet i de gamle staldbygninger fra Stutteri Flamingo, der har avlet flere derbyvindere. Det er indrettet med inventar Fra Flamingo Pub, hvor De forenede Bryggerier havde deres største omsætning udenfor København. Og så ligger det i Flamingo Naturpark, der er skabt af ulykkelig kærlighed, der heldigvis endte lykkeligt.

I Museum Flamingo er der masser af sandfærdige eventyr. Det første eventyr handler om Flamingo Pub. Det var et faldefærdigt værtshus i centrum af Holstebro, som i løbet af forholdsvis få år blev forvandlet til det sted, hvor alle gik i byen i Holstebro og omegn. Det blev faktisk det sted, hvor De forenede Bryggerier havde deres største omsætning udenfor København. Kim Larsen elskede at komme og spille på Kielgasten, som var en del af Flamingo Pub. Han lånte både navn og logo til en plade og musical af samme navn. Og på trods af, at Kim Larsen blev budt en meget pæn sum penge for sin første bil, så blev den solgt til Flamingo Knud, som han kaldte "Den flinke mand", men det er en helt anden historie.

I øvrigt er der lavet en gårdhave umiddelbart udenfor museet i samme stil som den, der var på Flamingo Pub. Her er man velkommen til at medbringe en madpakke og spise den. Der er også en grill til fri afbenyttelse.

I starten af 90'erne var Knud til trav i Skive. Han havde vundet en gevinst på 8000 kr. Og da han ville fejre det med en øl, stod der en mand i baren, som havde en hest til salg. Så de byttede lige over - gevinsten for hesten. Den var ikke ret god, og Knud lå i bunden af fjerde division i travsporten. Men en dag fik han og Johnny (som vi nok skal vende tilbage til) øje på en hingst, Carmody Lobell. Den havde ikke imponeret ret mange i den danske travsport, men den kom fra en god afstamning, så Knud og Johnny tænkte, at den nok kunne avle nogle gode heste. Folk i travsporten mente at Knud for alvor rablede for Knud, for det var en meget dårlig hest. Men stik imod eksperternes forudsigelser er Carmody Lobell stadig den dag i dag en af de heste, hvis afkom har kørt flest præmiepenge hjem, og den har lagt blod til flere derbyvindere. Og siden måtte eksperterne overgive sig til den glade amatør i Vemb, og indrømme at han nok havde fat i den lange ende.

Og så er der Flamingo Naturpark. Og det er her Johnny kommer tilbage i historien. Knud købte ejendommen i begyndelsen af 80'erne. Der var ingenting. Kun et faldefærdig hus og nogle golde marker. Knud ville ikke selv bo i det faldefærdige hus, men ville gerne bygge nyt. Så han sagde til Johnny og Fjumse, som Johnnys kone kaldes, at de kunne flytte ind i huset kvit og frit, hvis de selv satte det i stand. Og det gjorde de. I dag er det et meget idyllisk hus, der ligger lige ved indgange til parken - og de bor her endnu. Men det lå ikke i kortene, at de stadig skulle bo der. For på et tidspunkt gad Fjumse ikke Johnny længere, så hun flyttede fra ham. Johnny han var lige ved at blive sindssyg, som Poul Krebs synger. For Johnny var stadig glad for Fjumse. Han vidste at Fjumse var meget glad for haver, så han begyndte at anlægge Oasen. Og Knud syntes det så godt ud, så han begyndte også at bygge. Og det udviklede sig siden til en dum konkurrence imellem to mænd, og det er også det, der er startskudet til at der i dag er en have på 60.000 kvm. Men vigtigst af alt. Johnnys projekt lykkedes. Fjumse kom tilbage - og de bor som sagt stadig i huset.

Der er lavet flere TV udsendelser om ovenstående historier.

Nedenfor kan du finde billeder og plancher fra museet.

Museet interiør - fra baren mod Kim Larsen væggen
Baren i museet - som i Flamingo Pub
Museum interiør
Kim Larsens bil
De originale flamingoer fra Flamingo Pub
Harley Davidson fra 1952
Gårdhaven udenfor museet
Gårdhaven
Grillen i gårdhaven